2018 2018 INTERIOR

Apartment_T
Full renovation of a maisonette type apartment in Beijing. A family consists of a couple and two boys. Although most of time, each of them spend at each place and do their own, they want to be able to feel like that they share the same space and feel each others anytime.   By utilizing the original structure with a skip floor, and connecting first and second floor by an irregular staircase with the huge landings, we created a continuous multi-layered space while shifting the line of sight at each level. The two large landings in the open area are sometimes supposed to be used as training spaces and sometimes as huge desk for kids to do homework and reading. At the end of the stairs, there is a calm "tea" space.
Apartment_T
300平方米的复式公寓的改造。 一对夫妇两个男孩子的一家四口。 每个人都有不同的喜好,不同的生活节奏。每个人会在不同地方做不同事情,但同时希望在一个空间里互相可看见可感觉到。 为了满足业主的需求,利用原结构的特色,将一层和二层与不规则的楼梯和大平台连接起来,创建了一个连续的多层空间。 在开敞中间区域的两个大平台,有时候作为男主人的训练空间,另一个时候作为儿童做作业和阅读的大桌子。 在楼梯的尽头,布置了一个为女主人的宁静“茶”空间。
  • 000
  • apartmentT_001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 007
  • 008

2018 2018 INTERIOR

Apartment_T
Full renovation of a maisonette type apartment in Beijing. A family consists of a couple and two boys. Although most of time, each of them spend at each place and do their own, they want to be able to feel like that they share the same space and feel each others anytime.   By utilizing the original structure with a skip floor, and connecting first and second floor by an irregular staircase with the huge landings, we created a continuous multi-layered space while shifting the line of sight at each level. The two large landings in the open area are sometimes supposed to be used as training spaces and sometimes as huge desk for kids to do homework and reading. At the end of the stairs, there is a calm "tea" space.
Use
private residence
Location
Beijing CHINA
Floor space
300㎡
Cooperation
CEN ARCHI
Shooting
Koji Fujii
Apartment_T
300平方米的复式公寓的改造。 一对夫妇两个男孩子的一家四口。 每个人都有不同的喜好,不同的生活节奏。每个人会在不同地方做不同事情,但同时希望在一个空间里互相可看见可感觉到。 为了满足业主的需求,利用原结构的特色,将一层和二层与不规则的楼梯和大平台连接起来,创建了一个连续的多层空间。 在开敞中间区域的两个大平台,有时候作为男主人的训练空间,另一个时候作为儿童做作业和阅读的大桌子。 在楼梯的尽头,布置了一个为女主人的宁静“茶”空间。
使用
私人住宅
位置
北京 中国
建筑面积
300㎡
合作
CEN ARCHI
摄影
Koji Fujii
pagetop